Steinhauer Lighting

Steinhauer Lighting is al sinds 1933 bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van designverlichting.

Flexibiliteit in ontwerp en productie is bepalend voor ons succes, daarom beheren wij iedere fase van het gehele productieproces.

Één van de belangrijkste handelsmerken van Steinhauer is het voortdurend creatief toepassen van trends, mede dankzij onze 85 jaar durende ervaring.

Naast het feit dat wij een eigen gezicht geven aan onze armaturen, is het voor ons minstens net zo belangrijk om deze armaturen voor U commercieel interessant te maken.

Mark Steinhauer (CEO)

Apeldoorn, 2017

Visie

Onze visie op het samenstellen van onze collectie:

“Ieder jaar investeren wij in eigen ontwerp, ontwikkeling en productie. En creëren daarmee onze eigen identiteit, herkenbaar voor onze klanten. De collectie zie ik als het hart van ons bedrijf die met passie wordt samengesteld. Een grote diversiteit in armaturen, van modern tot klassiek en van trendy tot traditioneel.” (Mark Steinhauer, CEO)

Steinhauer levert producten uit aan winkeliers en groothandelaren, en sinds … doet Steinhauer ook aan dropshipment, zowel voor losse collie als palletleveringen, daarnaast verzorgen wij ook containerleveringen.

Productie

Steinhauer heeft al ruim 80 jaar ervaring met eigen productie van armaturen. Wij hebben 15 jaar geleden besloten het productieproces onder te brengen bij leveranciers gelegen in China. Momenteel is de productie verdeelt over ongeveer 6 leveranciers. Hieronder een korte impressie van hoe ons productieproces er in China aan toe gaat

Nauwe samenwerking

Het management van Steinhauer staat nauw in contact met deze producenten en zorgt voor een strak toezicht om garant te staan voor de kwaliteit van onze armaturen.

Naast devoorzorgmaatregelen om de kwaliteit te bewaken, doen wij bij iedere levering in ons magazijn uitgebreide toetsen ter controle van de armaturen. De nauwe en langdurige samenwerking met onze producenten en de ervaring met eigen productie heeft voor Steinhauer en daardoor voor u als klant een aantal noemenswaardige voordelen:

  • Waarborging van de kwaliteit van onze producten
  • Aanpassingen in ons assortiment zijn snel door te voeren
  • Snelle en flexibele levering bijv. aan de hand van dropshipment / directe levering vanuit China (containerlevering)